Cykling Paris Roubaix

Cykling Paris Roubaix

cykel-blogg

Till bloggen

 

Paris-Roubaix 2007


Stuart O'Grady tog hem tävlingen

Stuart O'Grady

 

Stuart O'Grady, Team CSC, fanns med i en utbrytning som skedde redan efter ett par mil i tävlingen


En grupp på cirka 30 personer höll länge undan i tävlingen. Det skedde en del utbrytningar från gruppen och en del föll ifrån. Efter Arenberg-skogen fick Stuart punka och blev upphunnen av en grupp från klungan anförda av Tom Boonen och Steffen Wesemann.


O'Grady och Wesemann stack ifrån och hann ifatt tätgruppen med bland andra Juan Antonio Flecha. Stuart och Steffen drog direkt vidare ensamma. Och snart var O'Grady ensam i ledningen. Han ökade succesivt och ledde efter ett tag med en minut.


Stuart behöll ledningen ända in i mål och kunde fira sin största seger hittills. Han är kände som en sprinter och har ett par etappsegrar i Tour de France och har kommit tvåa i jakten på den gröna tröjan två gånger. Men detta var hans största seger.


Flecha tog andra plats i spurtduell inne på stadion. Wesemann kom trea.

 

Paris-Roubaix 2006


Grattis Fabian Cancellara!

Fabian Cancellara

 

Fabian Cancellara, Team CSC, fanns länge med i den tätgrupp som ledde tävligen, bl a tillsammans med Peter van Petegem, Tom Boonen, Leif Hoste och Juan Antonio Flecha.


Med ett par mil kvar, på pavé-avsnittet Carrefour de l'Arbre ryckte Cancellara från den då uppsplittrade gruppen. Han ökade försprånget succesivt och höll hela vägen in i mål.


Bakom honom uppstod en skandal när bommarna vid en järnvägsövergång började fällas pga ett förbipasserande tåg. Tre åkare, bla van Petegem och Hoste lyckades ta sig förbi, medan bl a Tom Bonnen blev stoppad och tvungen att vänta tills tåget paserat.


Hoste och van Petegem spurtade sedan om andraplatsen, trodde man. Eftersom de passerat järnvägen vid röd signal blev dessa åkare diskade och Tom Boonen som hade stått och väntat hamnade på andra plats. Alessandro Ballan kom trea.


Ett mycket konstigt sätt att avgöra medaljfördelningen i en klassiker på.


Men en välförtjänt seger för Fabian Cancellara efter en stark avslutning.

 

Så här såg det ut efter Paris Roubaix förra året:


Tom Boonen

 

 

 

Danne | Kontakt Danne | ©2005 Danne