Cykling Ronde van Vlaanderen

Cykling Flandern Runt

cykel-blogg

Till bloggen

 

Ronde van Vlaanderen 2007


I Muur of Geraardsbergen gjorde Alessandro Ballan från Lampre-Fondital, tillsammans med Leif Hoste från Predictor-Lotto en utbrytning från det starka fältet. Hoste ryckte ju även förra året då han fick ge sig för Tom Boonen. De två lyckades hålla undan för efterföljarna under de återstående 16 kilometrarna.

Alessandro Ballan

På slutet fick Ballan dra men Hoste satte in ett ryck med 150 meter kvar. Han gick om Ballan som hängde på. Med 10 meter kvar spurtade Ballan om och tog segern. Hoste blev tvåa för andra året i rad. Liquigas-cyklisten Luca Paolini blev trea.

 

Hemsida Ronde van Vlaanderen

 

Ronde van Vlaanderen 2006


Nu har en ny säsong börjat i och med att vårklassikerna har satt igång. Milan-San Remo har aldrig varit någon större favorit, men från och med Ronde van Vlaanderen börjar det bli intressant.


Tom Boonen

I år vann Tom Boonen från Quick Step igen efter ett tidigt ryck som drogs igång av Leif Hoste. Leif fanns med i täten hela vägen och kom tvåa, precis som för två år sedan. Trea kom George Hincapie som vann en spurtstrid om bronset. Det blir spännande att se om George kan komma ännu bättre i Paris-Roubaix. Där hoppas man ju förstås på Magnus Bäckstedt också.

 

Danne | Kontakt Danne | ©2005 Danne